Woensdag 2 november vertrokken we naar Sankt Gallen in Zwitserland om daar de 8 Nations te spelen. Tijdens de opening werden de teams uit de verschillende landen gepresenteerd. Dit was leuk om een keer zo mee te maken. Van ieder land lieten ze het volkslied horen.

We begonnen donderdag meteen met de teamwedstrijden. De poule waar we in zaten was pittig. Als eerste mochten we tegen de Denen aantreden.
Ik speelde tijdens het teamtoernooi de mix met Finn van Achthoven en de dubbel met Daphne Janssen. Helaas verloren we behoorlijk kansloos tegen de Denen met 8-1. Tegen Zweden werd het 6-3 en de laatste poulewedstrijd verloren we tegen Duitsland met 7-2. We sloten vrijdag wel met winst het toernooi af tegen België met 8-1.

8-nations_3Na de partijen kreeg ik wat last van mijn hamstring. Dit was heel vervelend, want na mijn voorronde partij voor het individuele toernooi had ik zoveel last, dat ik niet meer uit kon stappen en daardoor bijna de hele wedstrijd stil stond. Na overleg met de coach werd toen besloten dat ik niet meer verder ging singelen. Ik was natuurlijk enorm teleurgesteld, om zo het enkelspel toernooi te moeten verlaten.

8-nations-2016Met de mix kwam ik met Finn nog tot de kwartfinale, waar we er uit gingen tegen de eerst geplaatsten. Het was een zeer spannende driesetter geworden. Ook de damesdubbel met Daphne ging in drie spannende sets naar de als nummer 1 geplaatste Denen.

Mijn vriendin Amy Tan wist het met haar singel tot de finale te komen, waarin zij helaas verloor tegen de Deense Astrid Molander in 3 sets.

8-nations-2016_2We hadden het met zijn allen fijn gehad, veel geleerd en in ieder geval was het weer een mooi toernooi om op terug te kijken. Bedankt Pieter en Nathalie voor de coaching en Marjolijn, heel erg bedankt voor jouw goede zorgen.

Het volgende toernooi is pas in de kerstvakantie in Hoensbtroek.

Groetjes Cera

En hier nog wat foto’s van de officiële website van het 8 Nations toernooi.

 

Pin It on Pinterest

Share This