Maandag 28 en dinsdag 29 december 2015, deed ik voor de vierde keer mee aan het internationaal toernooi in Hoensbroek. Dit jaar voor de eerste maal met de nationale selectie. Een aantal weken geleden werden de koppels bekend gemaakt. Mijn mix speelde ik met Wessel van der Aar en de dubbel weer met Meike Versteeg. Ik heb zowel met de dubbel als de mix de halve finale behaald en hier ben ik erg trots op.

Gemengd dubbel

foto 3Met Wessel stond ik op maandagavond nog om half 11 de laatste partij te spelen, en dan ook nog drie sets! Met de goede coaching van de Imke van der Aar (zus Wessel ) kwam het nog goed. We waren (zacht gezegd) kapot!!!

De volgende ochtend half 7 mijn bed weer uit voor de kwartfinale van 9 uur. Alles in mijn lijf deed nog pijn van de vorige dag. Deze kwartfinale was tegen een Belgisch/Frans koppel. We wonnen deze wedstrijd in drie sets.
De halve finale was tegen een Pools koppel. Ondanks ons goede spel, verloren we in drie sets.

Damesdubbel

foto 1Met Meike was de kwartfinale ook weer erg pittig. Tegen een Engels duo wonnen we in drie sets. De halve finale speelden we tegen een stel uit België een zeer spannende partij. De tweede set ging weliswaar naar ons met 23-21 (de eerste verloren we met 20-22), maar in de derde set konden we het niet meer bolwerken. Dit Belgisch koppel won uiteindelijk het toernooi in de U15 klasse.

Enkelspel

In het damesenkel won ik van een Zwitserse en een Spaanse en daardoor overleefde ik de poulefase. Helaas was de loting ongunstig en kwam ik uit tegen mijn vriendin Amy Tan. Amy speelde beter en won in drie sets (gefeliciteerd Amy!).

Bekijk de resultaten van mijn wedstrijden. BC Victoria schreef een uitgebreid verslag van het toernooi.

 

Pin It on Pinterest

Share This